# 2024 Global Health and Welfare Forum in Taiwan Agenda

- **※**Main Theme: Developing Global Health: the Health Right for All
- **※** Date: 5<sup>th</sup> 6<sup>th</sup> November 2024 (Tuesday to Wednesday)

#### Day 0-4th November (Monday)

Time	Agenda
18:30	Soirée Élite (Reception, by invitation)

### Day 1- 5<sup>th</sup> November (Tuesday)

Time	Agenda			
8:30-9:30 (60 min)	Registration			
Opening Ceremony Main Hall (Room 1101)				
9:30-9:40 (10 min)	Onening Pertormance			
9:40-9:55 (15 min)	Opening Addresses  Dr. Tai-Yuan Chiu  Minister, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)  Invited Speaker (TBC)			
9:55-10:05 (10 min)	Celebrating Activities			
10:05-10:20 (15 min)	Group Photo			
	•	Speeches Room 1101)		
10:20-10:30 (10 min)	Moderator: Prof. Martin McKee  Keynote Speakers Introduction School of Hygiene & Tropical Medicine, United Kingdom			
10:30-10:50 (20 min)	Post-pandemic: What Innovations Are Needed?	Dr. Osamu Kunii CFO and Executive Director, Global Health		
10:50-11:10 (20 min)	Seizing the Window of Opportunity: Advancing	Prof. Jozef Suvada		

Time	Agenda		
	Resilient and Equitable Health Systems Through Values, Innovation, and Human Rights	Ambassador at Large for Global Health, Slovak Republic	
11:10-11:30 (20 min)	Building Resilient Futures: Health Diplomacy and International Medical Partnerships for Global Health Security	<b>Dr. Arūnas Dulkys</b> Economist, Former Minister of Health, Former Auditor General, Republic of Lithuania	
11:30-11:50 (20 min)	The Health Right for All – Within Human Rights?	<b>Prof. Bettina Borisch</b> Executive Director, World Federation of Public Health Associations	
11:50-13:00 (70 min)		Lunch Break	
	Plenary 1: Global Health	Diplomacy (Room 1101)	
13:00-13:05 (5 min)	Introduction to Speakers	Moderator: Prof. Kung-Yee Liang Distinguished Chair Professor, Feng Chia University, R.O.C (Taiwan)	
13:05-13:25 (20 min)	Global Public Health: Some Fundamental Career Lessons	<b>Prof. Keiji Fukuda</b> Member, Board of Trustees, China Medical Board, United States of America	
13:25-13:45 (20 min)	Public and Global Health Campaigns that Had a Big Impact - Requirements and Reasons for Their Success	<b>Dr. Bernhard Fattinger</b> Former Minister Plenipotentiary (Health) of Austria to the UN in Geneva (2017-2023), Austria	
13:45-14:05 (20 min)	Global Health Diplomacy at a Turning Point	<b>Prof. Ilona Kickbusch</b> Director, Digital Transformations for Health Lab, University of Geneva, Switzerland	
14:05-14:25 (20 min)	The Universality of Health as a Human Experience and How Health Diplomacy Is Important to Human and Health Security	Rear-Admiral (Ret'd) Hon. Rebecca Patterson Senator, The Senate of Canada, Canada	
14:25-14:45 (20 min)	The Future of Global Health Governance and Financing	Hon. Prof. Dr. Andrew Ullmann  Member of the German Bundestag and Chair of the Subcommittee on Global Hea Federal Republic of Germany	
14:45-15:00 (15 min)	Panel Discussion	All Speakers in Plenary 1	
15:00-15:20 (20 min)		Coffee Break	
	Plenary 2: Health Digi	plomacy (Room 1101)	
15:20-15:25 (5 min)	Introduction to Speakers	Moderator: Dr. Chung-Liang Shih	

Time	Agenda		
		Director General, National Health Insurance Administration, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)	
15:25-15:45 (20 min)	Trust Is the Key to Multilateral Cooperation, in Both Traditional Diplomacy and eDiplomacy	<b>Dr. Clemens Martin Auer</b> President, European Health Forum Gastein	
15:45-16:05 (20 min)	Unifying Healthcare Information Systems in Taiwan: A Strategy for Promoting Health Equity and Global Collaboration	Officer Information Management	
16:05-16:25 (20 min)	Taiwan's Digital Health Diplomacy: Policy Progress and Insights from the Conceptual Nexus of International Relations, Technology, and Health	<b>Dr. Myron Anthony Godinho</b> Research Fellow, Westmead Applied Research Centre, University of Sydney, Australia	
16:25-16:45 (20 min)	Asia eHealth Information Network: An Example of Health Digiplomacy	<b>Dr. Boonchai Kijsanayotin</b> Chair, Asia eHealth Information Network (AeHIN), Thailand	
16:45-17:10 (25 min)	Panel Discussion	All Speakers in Plenary 2	
18:30	Welcome Banquet (by invitation)		

## Day 2- 6<sup>th</sup> November (Wednesday)

Time	Agenda			
8:30-9:30	Registration			
(60 min)				
Parallel Session 1: A Reflection on Family Policies to Address Low Fertility of Eastern		Parallel Session 2: Internet Addiction and Mental Health Promotion Strategy in		
Asia Countries			Younger Generation	
	(Room 1101)	(Room 1001)		
	Moderator:	Moderator:		
09:30-09:40 (10 min)	Dr. Suk-myung Yun Honorary Research Fellow, Korean Institute for Health and Social Affairs, Republic of Korea	<b>Dr. Lian-Yu</b> Deputy Dire		
09:40-10:00 (20 min)	The Cultural Background Behind the Decrease of Birth Rate in Japan - Japanese Parents Won't Like to Make Their Children Feel Misery Prof. YAMADA Masahiro Professor, Department of Sociology, Faculty of Letters, Chuo University, Japan	09:30-09:50 (20 min)	Update in Gaming Disorder: Diagnosis and Intervention  Dr. Chih-Hung Ko Director, Department of Psychiatry, Kaohsiung Municipal Siaogang Hospital, R.O.C. (Taiwan)	
10:00-10:20 (20 min)	The Korean Government's Policies in Response to Low Fertility Mr. Eunsup Jang Director of Population Policy Division, Ministry of Health and Welfare, Republic of Korea	09:50-10:10 (20 min)	Residential Digital Detox Camps Improve Adolescent Internet Gaming Addiction in Taiwan Prof. Huei-Chen Ko Chair Professor in Department of Psychology and Vice President, Asia University, R.O.C. (Taiwan)	
10:20-10:40 (20 min)	Taiwan's Strategic Plan for Low Fertility Mr. Tao-Chun Chou Deputy Director-General, Social and Family Affairs Administration, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)	10:10-10:30 (20 min)	Defining Problematic Use of the Internet: Prevention and Treatment Considerations Prof. Marc Nicholas Potenza	

Time	Agenda		
		10:30-10:50 (20 min)	Substance Use Disorder and Overdoses in Reproductive Age and Pregnant Women: The Role of Social Safety Net and Substance Use Policies  Prof. Silvia S. Martins  Professor, Department of Epidemiology, Columbia University Mailman School of Public Health, United States of America
10:40-11:20 (40 min)	Panel Discussion	10:50-11:20 (30 min)	Panel Discussion
11:20-13:00 (100 min)	Lunch Break	Chair: Dr. T  Minis Welfs Co-Facilitat 1. Prof. Hu Director Sciences Institute 2. Prof. Pac Global H	ng-Yi Chiou , Institute of Population Health , National Health Research s, R.O.C.(Taiwan) dmini Murthy lealth Lead, American Medical s Association, United States of
	ession 3: Public Childcare Policy of Western Countries (Room 1101)	Leveraging Digital Health to Reduce Health untries	
13:00-13:05 (5 min)	Moderator: Dr. Jen-Der Lue Deputy Minister, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)	13:00-13:05 (5 min)	Moderator: Dr. Chien-Chang Lee Counselor and Chief Medical Information Officer, Information Management Department, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)
13:05-13:25 (20 min)	Policies for Children and Families in Germany: Material Security, Time for the Family, Quality Child-Care and Equity Mr. Marc Nellen	13:05-13:25 (20 min)	Integration of AI in Healthcare Requires an Interoperable Digital Data Ecosystem: Lessons Learned from SMART on FHIR

Time		Agenda	
	Director-General Family Affairs and Digital, Federal Ministry for Family Affairs, Senior Citizens, Woman and Youth, Federal Republic of Germany		Prof. Kenneth Mandl Donald A.B. Lindberg Professor of Biomedical Informatics and Pediatrics, Harvard Medical School, United States of America
13:25-13:45 (20 min)	Transformation of Care-Work Reconciliation Policy in Western Europe A.P. Shu-Yung Wang Associate Professor, Dept. of Social Welfare, National Chung-Cheng University, R.O.C. (Taiwan)	13:25-13:45 (20 min)	Leveraging Informatics and The Electronic Health Record to Support Research, Optimize Systems, and Improve Transitions of Care Prof. Allen Hsiao Professor of Pediatrics (Emergency Medicine) and of Emergency Medicine, Chief Health Information Officer, Yale School of Medicine & Yale New Haven Health, Yale School of Medicine, United States of America
13:45-14:05 (20 min)	The Evolution of Early Learning and Childcare in Canada Through an Indigenous Perspective  Hon. Dr. Margo Greenwood Senator, The Senate of Canada, Canada	13:45-14:05 (20 min)	SMART on FHIR: Unleashing the Power of Health Data  Mr. ChienJu Li  Manager, Industrial Technology Research Institute, Biomedical Technology and Device Research Laboratories, R.O.C. (Taiwan)
14:05-14:25 (20 min)	Childcare Policy in Taiwan: For Children's Age Between 0-2  Ms. Mei-Mei Chang  Deputy Director-General,  Social and Family Affairs  Administration, Ministry of Health and Welfare, R.O.C.  (Taiwan)	14:05-14:25 (20 min)	Reaching New Heights: Using Unmanned Drones and Telemedicine to Enhance Healthcare Access Dr. Chien-Chang Lee Counselor and Chief Medical Information Officer, Information Management Department, Ministry of Health and Welfare, R.O.C. (Taiwan)
14:25-14:50 (25 min)	Panel Discussion	14:25-14:50 (25 min)	Panel Discussion
14:50-15:10 (20 min)	Coffee Break		

Time	Agenda		
	Plenary 3: National Global Health Strategies (Room 1101)		
15:10-15:15 (5 min)	Introduction to Speakers	Moderator:  Prof. Bettina Borisch  Executive Director, World Federation of Public Health Associations	
15:15-15:30 (15min)	Developing National Global Health Strategy: Process and Lessons from "2022 GH Strategy of Japan"	<b>Prof. Noriko Fujita</b> Professor, School of Tropical Medicine and Global Health, Nagasaki University, Japan	
15:30-15:45 (15 min)	Thailand Global Health Action Plan, 2021-2027: Think Globally, Act Locally Towards Health for All	<b>Dr. Suriwan Thaiprayoon</b> Deputy Director, Global Health Division, Ministry of Public Health, Thailand	
15:45-16:00 (15 min)	Embracing Global Health: Taiwan's Strategy for a Healthier Future	Prof. Hung-Yi Chiou Director, Institute of Population Health Sciences, National Health Research Institutes, R.O.C. (Taiwan)	
16:00-16:15 (15 min)	National Global Health Strategies: Canadian Considerations	Hon. Dr. Stanley Kutcher Senator, The Senate of Canada, Canada	
16:15-16:30 (15 min)	Comparison of Selected National Global Health Strategies – Overview and Lessons to Learn	<b>Dr. Bernhard Fattinger</b> Former Minister Plenipotentiary (Health) of Austria to the UN in Geneva (2017-2023), Austria	
16:30-17:00 (30 min)	Panel Discussion	All Speakers in Plenary 3 Panelist: <b>Prof. Ilona Kickbusch</b> Director, Digital Transformations for Health Lab, University of Geneva, Switzerland	
17:00-17:30 (30 min)			

## Day 3- 7<sup>th</sup> November (Thursday)

Time	Agenda
	Innovation and Welfare Tour (by invitation)
All day	※ Satellite Session (optional): APEC Policy Dialogue on Utilizing Technologies
	to Address "One Health" Challenges and Strengthening Health Security